lauantai 18. joulukuuta 2010

Kaskinen

Me lähettiin 15.-17.12.10 äidin kanssa Kaskisiin mun tätien ja mummon luo. Me yövyttiin mun toisen tädin luona, mun mutsin vanhimman siskon, nämä 2½ päivää, jos edes sitä. Matka sinne kestää tyyliin 6h, menit sitten junalla tai bussilla tai jopa autolla.

Kaskinenhan on siis Suomen pienin kaupunki, ja siellä periaatteessa näkee kaupungin toisesta laidasta toiseen laitaan. Kaskisissa on kaiketi 2 kauppaa, tietysti sit pormestarin talo, koulu (ala- ja yläaste) ja vanhainkoti mut siihen se taitaakin jäädä. Siellä ei oikeastaan ole mitään muuta kuin paljon taloja. Ja kaiken lisäks se on periaatteessa keskellä ei mitään ja Jumalan selän takana. Lähin kaupunki on Närpiö mut ei sekään mikään hirveän iso ja jos haluat iiisoon kaupunkiin sit pitää lähteä Vaasaan ja sinnekin matka kestää noin 1,15h. Ja kaikkien ihastukseksi koko hemmetin alue on Sveska Talande aluetta. Onneks ne puhuu suomeakin kun suomessa kerran ollaan mut varmaan 85% populaatiosta puhuu ruotsia, ellei enemmänkin.

Näpsin junasta hiukan kuvia.



Perus Pohjanmaalainen maisema. Siellä täällä latoja.



Puut oli nätisti kuorrutettuja <3




Näistä näätte hiukan millasta siellä on. Tiet on periaatteessa koko ajan tyhjinä, siel liikkuu tosi vähän ihmisiä, aina silloin tällöin saattaa nähdä auton, mut senkin näkee 2 km päästä.

Nää kuvat on otettu sieltä mun tädin kämpän ikkunoista, en suostunu menemään ulos ei ollu ihan pakko, kuten silloin kun mentiin mummia kattomaan vanhainkotiin tai kun käytiin tuol mun toisen tädin kämpillä, koska siellä oli aivan järkyttävän kylmä ja kaiken lisäks siel tuuli (meren lähellä koko kaupunki, arvatkaa vaan kuinka kylmä se tuuli voi olla)...


1 kommentti: